جلال تهرانی با «دو دلقک و نصفی» به سالن اصلی تئاتر شهر بازگشته است. او سه سال پیش هم همین تئاتر را در سالن ایرانشهر و با بازی هنرجویان مکتب تهران روی صحنه برده بود. اما این بار با اجرایی متفاوت و حرفه ای تر چه به لحاظ بازی بازیگران و چه از لحاظ طراحی صحنه و کارگردانی، به حق توانسته روزهای خوب خود در این سالن را به یادمان بیاورد. جلال تهرانی، در این نمایش هم مانند نمایشهای پیشین خود، سراغ نهاد قدرت رفته است؛ قدرت نه فقط به معنای حکومت که به معنای ذاتی اش نزد هر انسانی با ساز وکار تعریف شده اش جهت حفظ و بقای آن و «زبان» برای تهرانی عنصری است که در بسترِ «زمان»، این «قدرت» را در صحنه به پاسخ وامیدارد. او پیش تر در «مخزن» و «سیندرلا» هم توانسته بود در حد اعلا به مددِ زبان و بازیهای زبانی، در بستر زمانی که مدام به عقب و جلو می رفت، قدرت را به حرف و اعتراف وادار کند. اما برای مواجهه با این تئاتر و اصولا همه ی تئاتر های جلال تهرانی باید توجه داشت که تماشاگر با یک سبک فرمال منحصر به فرد همراه است، سبکی که دارد یک اتفاق را شکل میدهد که شبیه خودش است، نه شبیه نمایشی دیگر. اما در کنار اتفاق فرمالی که در کارهای جلال تهرانی میافتد او سوالهای خودش را هم مطرح میکند و دائم نسبت انسان مدرن با اجتماع و در کل، جهان هستی را رصد می کند. روایت تهرانی در نمایشهایش سهل و ممتنع است؛ پر از بازی با زبان و تولید محتوایی خلاف آنچه که تا به حال رایج بوده است. کلماتی که در تئاتر تهرانی تکرار میشوند ساده هستند اما پیچیدگی روایتی خودشان را دارند و طوری نفوذ میکنند که به تماشاگر اجازه نمیدهند خارج از آن قالب فکر کند. تهرانی با وام گرفتن از تئاتر ابزورد برای ادا کردن کلماتش احساسات را نادیده می گیرد و کلمات را بی واسطه ی احساسی منتقل می کند تا همه چیز ادایی باشد از واقعیتی که هست.
ایستایی فضا و التهابی که در همین فضای ایستا، پارادوکس ایجاد میکند آمیخته با گروتسکی که بازیِ کلمات بنا می کنند جزء تکنیکهای تکرار شونده ی جلال تهرانی است که اتفاقا در این اثر بسیار خوش نشسته است. این نمایش را این شبها میتوان در سالن اصلی تئاتر شهر ساعت 20 تماشا کرد.
تیزر تئاتر «دو دلقک و نصفی»
تصاویر این کلیپ از تیزر رسمی این تئاتر در تیوال ساخته ی علی شریفی و تیزر دیگری ساخته ی جاوید علیپور گرفته شده و مجدداً در مجله فرهنگی هنری پتریکور تدوین و صداگذاری شده است.
عالی بود. نوشته شما بسیار دقیق و تخصصی تاتر جلال تهرانی را شرح داده است